Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα πιάτο αρνίσια παϊδάκια; Ουδείς, ειδικά αν η συνταγή είναι της Νένας Ισμυρνόγλου.
Σου περίσσεψε ψωμί; Ok, καταρχάς δεν το πετάς. Το κρατάς στο ψυγείο για κάμποσες μέρες και, όταν θες να φτιάξεις μπιφτέκια, κεφτέδες, σουτζουκάκια κ.λπ., το μουλιάζεις και το βάζεις στο μείγμα του κιμά. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι κρουτόν...
... «Κιμάς, αυγά, μυρωδικά, κρεμμύδι, πατάτες, ψωμί. Τα σημείωσες όλα; Άντε, θέλω να φτιάξω το meatloaf του Γαστρονόμου». Κι έφαγαν αυτοί (αλλά κι εμείς) καλά...
Ζουμερό, μυρωδάτο, λαχταριστό. Μμμούρλια.
Αντί για μπαγιάτικο ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα για μπιφτέκια νιφάδες βρόμης. Κάνουν το μείγμα του κιμά πιο αφράτο και πιο νόστιμο και δεν το στεγνώνουν όπως η φρυγανιά.
Για την 27η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Δέσποινας Κωσταράκη.
Για την 26η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Κλειώς Σκούρη.
Ζουμερά, αφράτα και νόστιμα πολύ τα μπιφτέκια που φτιάχνει η Ντίνα Νικολάου.