Η απλή, απλούστατη ντοματόσουπα της Θήρας, που τη συναντάμε και με το όνομα «τσουνιστή», είναι ένα έξοχο παράδειγμα της ελληνικής cucina povera.
Νηστήσιμα αλλά νόστιμα φαγητά από τους σεφ του Γαστρονόμου για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, μαζί με συμβουλές για το πώς θα τα κάνουμε άλαδα.
Νηστήσιμη, εύκολη, χορταστική και άκρως απολαυστική.
Ετοιμάζουμε λίστα για κρεοπωλείο, μανάβικο και σούπερ μάρκετ, κάνουμε τις απαραίτητες παραγγελίες και προετοιμαζόμαστε να τσουγκρίσουμε αυγά παρέα με οικογένεια και φίλους.
Λίγη μαντζουράνα στο ψαρονέφρι, λίγη μουστάρδα και μπόλικος μαϊντανός στην πατατοσαλάτα - απλές ιδέες για να αλλάξουν τα καθημερινά φαγητά μας.
Η γλώσσα είναι ένα από τα πιο ευκολομαγείρευτα ψάρια. Σε ελάχιστα λεπτά, απολαμβάνουμε ένα γευστικό πιάτο, με λίγες θερμίδες.
Αφράτοι πουρέδες πατάτας, πρωτότυποι πουρέδες λαχανικών, όλα τα μυστικά για τέλεια φάβα, αλλά και φάβες από όλα τα όσπρια. Το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Κάν’ το μόνος σου» τα έχει όλα.