Επιλέγουμε κρητικά κρασιά για να συνοδεύσετε τα πιάτα της ντόπιας -και όχι μόνο- κουζίνας όπως τους αξίζει.
Μια κλασική αμερικάνικη τάρτα που μοιάζει με τη λέμον πάι, μόνο που αντί για λεμόνια γίνεται με λάιμ. Η επικάλυψη από μαρέγκα τής δίνει πιο γλυκιά γεύση και μετριάζει την οξύτητα από το εσπεριδοειδές.
Τυπικό αγγλικό γλυκό με μπανάνες και ζαχαρούχο γάλα.
Ποιος είπε ότι οι ζαχαροπλάστες δεν είναι -με τον δικό τους τρόπο- καλλιτέχνες;
Χρησιμοποιούμε πάντοτε αντικολλητικό τηγάνι όταν ετοιμάζουμε καραμέλα (δηλαδή όταν λιώνουμε ζάχαρη, σκέτη ή με πρόσμειξη με κάποιο υγρό όπως ποτό, σιρόπι ή κρέμα γάλακτος). Κι αυτό γιατί μεγάλο μέρος της πυκνής καραμέλας μένει στο σκεύος, οπότε...
Για να προστατεύσουμε τη βάση της τάρτας από την υγρασία του μείγματος της γέμισης, την αλείφουμε με ένα πινελάκι με το ασπράδι 1 αυγού που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς (όχι μαρέγκα). Εναλλακτικά, σκορπίζουμε 2 κουτ. σούπας γαλέτα ή αμύγδαλα τριμμένα σε...
Για κάποιο λόγο η Γλυφάδα συγκεντρώνει τα περισσότερα καλά ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα. Σπεύδουμε –κάθε άλλο παρά βραδέως- να τα δοκιμάσουμε.
Με σπανάκι και τυριά, με κολοκύθα, με παστουρμά, με πράσα και μπλε τυρί, με κιμά κοτόπουλου ακόμη και με παντζάρια! Όλες πλούσιες, πεντανόστιμες, τέλειες για το γιορτινό τραπέζι.