
Είναι ο χημικός συνδυασμός του ελαιόλαδου και της σαλάτας ή γενικότερα των λαχανικών που δίνει μια εξήγηση για τις υγιεινές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-βρετανική επιστημονική έρευνα.
Ένας Ελληνογάλλος μαρμελαδοποιός με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου μάς παρουσιάζει σε πρώτη μετάδοση, μια κολεξιόν από ολόφρεσκες κονφιτούρες.
Το λατρεύουν οι Αμερικανοί, είναι ιδανικό για σάντουιτς, αλλά σε πλατό, μαζί με ένα εκλεκτό κρασί, αποκτά γκουρμέ διάσταση.
Μαγαζί γωνία αυτό το ολοκαίνουργιο παντοπωλείο, με αξιόλογο περιεχόμενο αλλά και φαντεζί «περιτύλιγμα».
Σύμφωνα με τη θεωρία της οινικής εξέλιξης, πρώτα υπήρξε το «Κυπρίων Νάμα», κι ύστερα η «Κουμανδαρία» από την οποία προήλθε η εκμοντερνισμένη, ραφινάτη εκδοχή που ονομάζεται Anama