Πολλές παθήσεις εμφανίζονται στους παχύσαρκους, επειδή το σώμα τους χάνει την ικανότητα να ελέγχει την ινσουλίνη, μία ορμόνη-κλειδί που μπορεί να ανοίξει την «πόρτα» σε αρκετές καρδιο-μεταβολικές ασθένειες εκτός του διαβήτη τύπου 2.
Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνέστησε – για πρώτη φορά- τη μείωση της ποσότητας της ζάχαρης που προστίθεται κατά την προετοιμασία ή την παρασκευή γευμάτων, ώστε να είναι μικρότερη του 10% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων.
Η εταιρεία foodpairing.com έχει όλες τις απαντήσεις.
Ενα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού ελαιολάδου, τεκμηριώθηκε επιστημονικά. Αφορά στην πρόληψη των καρδειαγγειακών παθήσεων. Συγκρίθηκε με 2 ακόμη ελαιόλαδα αλλά και με το φάρμακο (κατά των θρομβώσεων) αυτό καθ’ εαυτό, και βγήκε...
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας της Sopexa, η ελληνική κουζίνα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεών τους!