Ο Γιάννης Λεμονής γράφει για τα γλυκίσματα που έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες.
Μουχαλέπιον, µαχαλέπι ή µέχλεπι είναι η µυρωδάτη σκόνη που χρησιµοποιούµε για να αρωµατίσουµε παραδοσιακές ζύµες. Μαζί µε τη µαστίχα και το κακουλέ (καρδάµωµο) αποτελούν την αγία τριάδα των µπαχαρικών, ενώ στην ευρύτερη Ανατολή το χρησιµοποιούν...
Η πιο δυνατή ομάδα ζαχαροπλαστών ετοιμάζει τα καλύτερα γλυκά για κάθε περίσταση.
Με λευκή σοκολάτα και ό,τι έμεινε από τη βασιλόπιτα φτιάχνουμε ένα γρήγορο κέρασμα.