Βλέποντάς το από μακριά μοιάζει με ένα χαριτωμένο κουτί δώρου. Αντικρύζοντας το περιεχόμενό του θέλεις με ανυπομονησία να το ανοίξεις. Γιατί το Cinque wine delights, που άνοιξε πριν ένα μήνα, είναι πραγματικό δώρο για τους εραστές των κρασιών και των...
Μια χορτοφαγική εκδοχή πίτσας. Παλιά την έψηναν στο φούρνο χωρίς ταψί. Τώρα θα σας έλεγα να τη βάλετε στο μεγάλο ταψί του φούρνου, αφού το στρώσετε με λαδόχαρτο. Οι Πόντιοι τη συνηθίζουν με μαύρα λάχανα (χόρτα με πλατύ βαθυπράσινο φύλλο), με τα...
Ζουμερά και μυρωδάτα τα μανταρίνια και οι κλημεντίνες θα δώσουν άρωμα στα κουλούρια και στα πιλάφια μας, αλλά θα γίνουν και ωραιότατα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και λικέρ για να κεράσουμε τους φίλους μας.
Χτυπάμε τα αυγά, ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα, το λάχανο και τα καρότα και ψήνουμε την πιο νόστιμη χειμωνιάτικη ομελέτα στο φούρνο μας.
O δρ Βασίλης Δημόπουλος, γεωπόνος με ειδικότητα στη φυτοπαθολογία, αναπληρωτής καθηγητής στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, διευθυντής και επικεφαλής του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας στο άνωθεν ίδρυμα, και η κ. Άννα Μηλιώνη, υπεύθυνη...