Ταιριάζουν τόσο με πατάτες όσο και με πιλάφι. Δοκιμάστε το με μπασμάτι, που δένει υπέροχα με τη σάλτσα.
Λίγο χρονοβόρο αυτό το παστιτσάκι ωστόσο η γεύση του μας αποζημειώνει.
Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξουμε να μαγειρέψουμε τις μελιτζάνες, αφού τις ξεπικρίσουμε όπως προαναφέραμε, πρέπει να τις περάσουμε από το τηγάνι ή να τις ψήσουμε. Συγκεκριμένα: Πολλοί σεφ υποστηρίζουν ότι το τηγάνισμα αναδεικνύει στο έπακρον τη...
Η Νένα Ισμυρνόγλου κάνει τα στερεά παχύρρευστα ( οι μελιτζάνες γίνονται πουρές) και τα «χύμα» (τον κιμά) στερεά, φουσκωτά μπιφτέκια.
Πικάντικη η γέμιση, αφράτο και μυρωδάτο το μείγμα του κιμά, «εξισορροπιστική» η σος μουστάρδας. Ενα ρολό-αποκάλυψη.
Στις ταβέρνες, δίπλα στην πιατέλα με τα τηγανητά ψαράκια, τα καλαμαράκια και τις άλλες τηγανητές νοστιμιές του καλοκαιριού βρίσκεις πάντα λεμόνι. Η κίνηση να στύψεις το χυμό του πάνω από τους τραγανούς μεζέδες είναι σχεδόν αντανακλαστική. τόσο...
Τον Αύγουστο, τα φρέσκα καλαμάρια είναι λιγοστά και η τιμή τους τσουχτερή. Δεν υπάρχει λόγος, όμως, να μη χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα. Είναι προτιμότερο, βέβαια, να αγοράζουμε ολόκληρα καλαμάρια και όχι ροδέλες, γιατί είναι αμφιβόλου ποιότητος....
Τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 1/2 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο, μέσα σε σουρωτό, πάνω σε λεκάνη, για να στάξουν τα νερά τους, να τραβήξουν το αλάτι στη σάρκα τους και να νοστιμίσουν. Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε καλά και από τις δύο...