Ενας από τους παλαιότερους νερόμυλους στην Κυπαρισσία, ξαναλειτουργεί και προσφέρει εκτός φυσικά από φρεσκοαλεσμένο αλεύρι και τσίπουρο, μαρμελάδες, λικέρ, κρίταμο τουρσί και τα περισσότερα καλούδια της ελληνικής επαρχίας.
Φτιάξαμε τούρτα. Την βάλαμε στο ψυγείο να «δέσει» και λίγο πριν από το σερβίρισμα επιχειρήσαμε το ξεφορμάρισμα. Ουπς, η τούρτα διαλύθηκε! Και τι κάνουμε τώρα; Την ανακυκλώνουμε: Βάζουμε την τούρτα σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να...
Η Αναστασία Φράγκου μετέτρεψε το οικογενειακό πατητήρι στη Ραφήνα, σε σύγχρονο οινοποιείο, μπήκε «στην περιπέτεια του εμφιαλωμένου», και παρά τις δυσκολίες, δεν το έχει μετανιώσει...
Απήυδησαν οι ιταλοί μάγειρες και σεφ με το πλήθος ατοπημάτων στα οποία υποπίπτουν κυρίως οι Αμερικανοί όταν προσπαθούν να μιμηθούν την κουζίνα τους και εξέδωσαν ένα δεκάλογο προκειμένου να τους συνετίσουν.
Πολιτογραφημένη Τοσκανέζα εδώ και δεκαετίες, παράγει μια σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά. Μας ξενάγησε στην αγροτουριστική μονάδα της Castell’in Villa, στην καρδιά των Κιάντι.
Ένα λάθος που συνηθίζουμε να κάνουμε όταν βράζουμε κολοκυθάκια είναι ότι κόβουμε τις δύο άκρες τους. Έτσι, όμως, το νερό εισχωρεί στη σπογγώδη σάρκα του κολοκυθιού από την κομμένη επιφάνεια και έτσι τα κολοκυθάκια «νερουλιάζουν» και η...
Ένα βασικό μυστικό για όγκο στο σουφλέ είναι το πολύ καλό χτύπημα των ασπραδιών σε σφικτή μαρέγκα. Για να μην χαθεί ο όγκος του σουφλέ «στεγανοποιούμε» την επιφάνειά του, ώστε ο ατμός στο εσωτερικό να μην διαφύγει. Έτσι, ψήνουμε πρώτα το...
Η σημασία των σωστών θερμοκρασιών σερβιρίσματος στην ανάδειξη ενός οίνου και πώς τις επιτυγχάνουμε.