Η απλή, απλούστατη ντοματόσουπα της Θήρας, που τη συναντάμε και με το όνομα «τσουνιστή», είναι ένα έξοχο παράδειγμα της ελληνικής cucina povera.
Νόστιμο φαγητό σε «νόστιμο» περιβάλλον στην Παροικιά της Πάρου.
Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή κυβάκια φέτας.
Αν ενώσουμε ένα ιταλικό με ένα ελληνικό εστιατόριο, θα φτιάξουμε το «ντομάτες», για μακαρονάδες φτιαγμένες με παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Μακαρονάδα εν τάχει για τους... μακαρονάδες!