Παράδειγμα προς μίμηση η βιοτεχνία «Αρκαδιανή» που παράγει εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα ενώ με τις διάφορες δράσεις της αποτελεί πολιτισμικό παράγοντα της περιοχής.
Στην Καρυά, ψηλά στα αργίτικα βουνά, φτιάχνεται από τον Θεοδόση Μαυρόγιαννη και τους γιους του αυθεντικό πρόβειο γιαούρτι με μοναδική γεύση.
Οι Γάλλοι το προτιμούν στο πρωινό τους, εμείς το απολαμβάνουμε και σαν γρήγορο και εύκολο γεύμα με τη συνοδεία μιας φρέσκιας πράσινης σαλάτας.
Η κ. Ιουλιανή Πολυκρέτη μάς κέρασε στη Νάξο αυτό το ιδιαίτερο γλυκό. Ιδού η συνταγή για να το φτιάξουμε στο σπίτι.