Το 1922 ξεκινά η ενασχόληση της οικογένειας Θεοδώρου με τα γλυκά του νησιού και γενικώς των Κυκλάδων. Προλάβαμε να μπούμε στο παραδοσιακό εργαστήριο, λίγο πριν υποστεί τους εκσυγχρονισμούς που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ιδανική για τον μπουφέ, ως πρώτο πιάτο αλλά και για ένα ελαφρύ βραδυνό. Τα φρέσκα σύκα της χαρίζουν το φίνο άρωμα και τη λεπτή τους γεύση και μια ελαφριά γλύκα που εξισορροπεί την ένταση των τυριών.
Γρήγορο και εύκολο γλυκό που θα το απολαύσουμε ως επιδόρπιο ή μαζί με τον καφέ μας αλλά και στο πρωϊνό μας.
Αρωματικό και με τη γλύκα του σταφυλιού, είναι το ιδανικό συνοδευτικό για το τσάι ή τον καφέ μας και το απαραίτητο σνακ για το σχολείο ή για τη δουλειά.