Aν μια συνταγή απαιτεί αμύγδαλα ασπρισμένα ή λευκά (δηλαδή χωρίς τη φλούδα) κι έχουμε μόνο με τη φλούδα τους, μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε μόνοι μας εύκολα ως εξής: τα ζεματίζουμε σε νερό που κοχλάζει για 2 - 3 λεπτά. Τα σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν...
Ο Κλεομένης Ζουρνατζής μαγειρεύει αποκλειστικά για το γαστρονόμος online.
Για να βγάλουμε εύκολα τη φλούδα από τις σκελίδες του σκόρδου κάνουμε το εξής: τις βάζουμε μία-μία στον πάγκο και τις ρολάρουμε με την παλάμη μας πιέζοντάς τες. Με αυτόν τον τρόπο η φλούδα τους χαλαρώνει και βγαίνει πιο εύκολα. Το ίδιο...
Γαστρονομικά και άλλα ενδιαφέροντα για το πεντανόστιμο φρούτο που απειλείται με… εξαφάνιση.
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην πολυαγαπημένη λιχουδιά από τη γειτονική Ιταλία.
Βγήκαμε βόλτα στην αγορά και εξοπλιστήκαμε με χρήσιμα εργαλεία για το κόψιμο των φρούτων.