Ο Αλέξανδρος Γιώτης γράφει για ψιλόψαρα που απογειώνονται στο τηγάνι.
Για την 9η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Πολυξένης Ορφανού.
Συνοδεύει ψητά κρεατικά ή ψάρια αλλά είναι και από μόνο του ένα θαυμάσιο γεύμα με λίγο ψωμί.
Για την 8η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαρίας Χατζηκυριακίδου.
Ξύστε στον ψιλό τρίφτη τη φλούδα από μερικά λεμόνια ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά. Απλώστε το ξύσμα σε μια λαδόκολλα και αφήστε το να στεγνώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μια μέρα. Όταν το ξύσμα αποξηραθεί, διπλώνουμε τη λαδόκολλα...
Συνοδεύουμε με ρυζομακάρονα, ρύζι μπασμάτι ή άλλο ρύζι που μας αρέσει.
Για να προστατεύσουμε τη βάση της τάρτας από την υγρασία του μείγματος της γέμισης, την αλείφουμε με ένα πινελάκι με το ασπράδι 1 αυγού που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς (όχι μαρέγκα). Εναλλακτικά, σκορπίζουμε 2 κουτ. σούπας γαλέτα ή αμύγδαλα τριμμένα σε...
Τo «ανάμεικτο» ισπανικό πιλάφι σε μια εκδοχή εξπρές...