Οι ιδανικοί οινικοί συνδυασµοί για το εκλεκτό χιώτικο τυράκι και επίσης για τη φορµαέλα και το ταλαγάνι, που γίνονται ακόµη νοστιµότερα όταν µπαίνουν στο φούρνο, στη σχάρα ή στο τηγάνι.
Με την απαλή γεύση και τη μαλακή υφή του, παίζει σε πολλά ταμπλό, ταιριάζοντας με λευκά, ερυθρά και γλυκά κρασιά.
Συμβαίνει και στους καλύτερους οικιακούς ζαχαροπλάστες να μην φουσκώσει κατά πώς πρέπει το κέικ. Όμως το «πατικωμένο» αυτό σκεύασμα δεν το πετάμε. Το κόβουμε σε κομμάτια τα οποία τρίβουμε στο μούλτι, λίγα-λίγα, μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Αυτά...
ΕΦΕΤ: Δεν είναι επικίνδυνη, απλά δεν επιτρέπεται στα συγκεκριμένα προϊόντα.
Το εκλεκτό τυρί «γεννιέται» μέσα στο λάδι, αλλά μόνο αν βρεθεί δίπλα στο κρασί η γεύση του απογειώνεται.