
«Εξι οκάδες και ένα δράμι», ένα μπακάλικο με επιλεγμένα προϊόντα μικρών παραγωγών στο Χολαργό, με ιδιοκτήτριες πέντε μαμάδες!
Ο Γαστρονόμος βράβευσε, όπως κάθε χρόνο, τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας.
Ο Κοσμάς Σωτηριάδης, όταν άνοιξε στη Θεσσαλονίκη η περίφημη αγορά Μοδιάνο, ήταν ο πρώτος που αντελήφθη τη σημασία της και άνοιξε εκεί κατάστημα.
Στο Αγρίνιο, στο Δέλτα του Αχελώου, καλλιεργείται με προσοχή και φροντίδα ένα από τα ωραιότερα ελληνικά ρύζια, της εταιρείας «Αχελώος». Η ίδια εταιρεία παράγει και όσπρια σε συνεργασία με Ελληνες παραγωγούς.
Από τα ρεθεμνιώτικα βουνά τα εξαιρετικά τυριά που παράγει με αφοσίωση στην ποιότητα ο Μανώλης Τζουρμπάκης.
Aπό τους πρώτους βιοκαλλιεργητές, η Σοφία Καραμάνου και ο σύζυγός της Θανάσης επέστρεψαν στην Αργολίδα, μετά τις σπουδές τους στην Αθήνα, για να καλλιεργήσουν τα πατρογονικά κτήματα.
Στις Γουμένισσες, μια μικρή πόλη της κεντρικής Μακεδονίας, η Δήμητρα Δάρτση φτιάχνει με φρούτα και λαχανικά της περιοχής υπέροχες σάλτσες, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.