Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στη δίαιτα όσων πάσχουν από τη νόσο κοιλιοκάκη. Η κοιλιοκάκη είναι µια γενετική, αυτοάνοση πάθηση που προκαλείται από δυσανεξία στη γλουτένη, µια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στο κριθάρι, στη βρόµη και...
Το εξαιρετικό κυκλαδίτικο αλοιφώδες τυρί με την «τσουχτερή», βαθιά γεύση σερβίρεται ως ορεκτικό πλάι σε ούζο ή τσίπουρο.
Μια απλή, απλούστατη σάλτσα που μπορεί να αναβαθμίσει και την πιο απλή πράσινη σαλάτα.
Tο τέλειο κλείσιμο ενός γεύματος, είναι τα γλυκά αυτά σύκα βρασμένα σε κρασί. Μπορούμε επίσης να τα διατηρήσουμε σε καλά κλεισμένο βάζο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα και να ζεσταίνουμε την ποσότητα που επιθυμούμε.
Λαχταριστή σαλάτα έτοιμη σε λιγότερο από 15 λεπτά.
Τσάτνεϊ χωρίς να ανάψουμε το μάτι της κουζίνας; Κι όμως γίνεται.
Μουχαλέπιον, µαχαλέπι ή µέχλεπι είναι η µυρωδάτη σκόνη που χρησιµοποιούµε για να αρωµατίσουµε παραδοσιακές ζύµες. Μαζί µε τη µαστίχα και το κακουλέ (καρδάµωµο) αποτελούν την αγία τριάδα των µπαχαρικών, ενώ στην ευρύτερη Ανατολή το χρησιµοποιούν...