Η ομορφιά της λιτότητας... Το κάλλος της Ελλάδας... Το λάδι και το αλάτι.
Συνοδεύουμε με ψωμί και ένα κομμάτι κασέρι από τη Μακεδονία.
Μόλις ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο, τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι. Στη συνέχεια, κόβουμε με ένα ψαλίδι τα πτερύγια του (αν δεν έχουμε πάρει φιλέτο) και αφαιρούμε το δέρμα του. Τον κόβουμε σε κομμάτια που είτε τα μαγειρεύουμε...
Η ονομαστή ταβέρνα της Νέας Φιλαδέλφειας δικαιολογεί την καλή της φήμη στις τάξεις των καλοφαγάδων.
Αχ ψάρι, και τι ψάρι. Με την απλή αλλά ιδιαίτερη σάλτσα του, με την απλούστατη αλλά νοστιμότατη γαρνιτούρα του.
Μοντέρνα ψαροθαλασσινοφαγία σε φόντο «ανεβαστικό» στο Νέο Ψυχικό.
Η ταβέρνα των 30άρηδων, ήσυχο, με καλή σχέση ποιότητας - τιμής σε μια περιοχή που γίνεται της μόδας.