Πλούσιο φαγητό που θα χορτάσει ολόκληρη η οικογένεια.
Ελληνική ή όχι; Φρέσκια ή νωπή; Υδατοκαλλιέργειας ή Ατλαντικού; Η φρέσκια είναι φρέσκια; Μιλήσαμε με τους ειδικούς και καταλήξαμε σε πολλά ασφαλή συμπεράσματα.
Βήμα 1οΑφαιρούμε τυχόν κοτσάνια από φτερά με ένα τσιμπιδάκι. Βήμα 2οΟλόκληρο πουλερικό: Το δένουμε σφιχτά, για να εξοικονομήσουμε χώρο και να προστατεύσουμε τις εκτεθειμένες κοιλότητές του. Πιάνουμε σφιχτά τις φτερούγες και τα μπούτια του...
Στο Ζάχαρη & Αλεύρι που κυκλοφορεί από την Παρασκευή 01/07.
Το ψωμί μπαγιατεύει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η διάρκεια ζωής του εξαρτάται από τον τύπο ψωμιού που έχουμε αγοράσει: Το συσκευασμένο ψωμί του τοστ που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, που αναγράφεται στο...
Μεγάλα κομμάτια (μπούτια, φιλέτο, σπάλα νουά κ.ά.): Τα τυλίγουμε εφαρμοστά με διάφανη μεμβράνη και έπειτα τα βάζουμε σε μεγάλου μεγέθους νάιλον σακούλα τροφίμων ή τα τυλίγουμε δύο φορές με αλουμινόχαρτο, καλύπτοντας καλά όλο το κομμάτι. Μερίδες:...
Δεν καρυκεύουμε το κρέας και κυρίως δεν το αλατίζουμε πριν το βάλουμε στην κατάψυξη. Το αλάτι απορροφά το νερό από τους ιστούς του κρέατος, οι οποίοι ενδέχεται σε τέτοια περίπτωση να χάσουν την ελαστικότητά τους, να σπάσουν και να απολέσουν...
Η κατάψυξη των τροφίμων είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και βολικός τρόπος να διατηρούμε τα τρόφιμα όσο το δυνατόν πιο φρέσκα. Οταν τα τρόφιμα καταψύχονται σωστά, διατηρούν το χρώμα, τα αρώματα και τη γεύση τους, όπως και τα περισσότερα θρεπτικά...