Βουτάμε τους φακοκεφτέδες μας στη σάλτσα γιαουρτιού με το χυμό εσπεριδοειδών και συνοδεύουμε με αραβικές πίτες.
Πρωτότυπες αυτές οι γαρίδες. Αν δεν έχουμε μάνγκο, το αντικαθιστούμε με καστανή ζάχαρη, με διαφορετικό μεν αποτέλεσμα, αλλά εξίσου υπέροχη γεύση.
Τι πρέπει να ξέρουμε όταν αγοράζουμε φακές; Προτιμάμε ελληνικές ή εισαγωγής; Χύμα ή συσκευασμένες; Όλα τα είδη και πως τα αξιοποιούμε σε σούπες, σαλάτες, κεφτέδες, πιλάφια ακόμη και πίτες.
Σε γενικές γραμμές, οι τραχανάδες χωρίζονται σε σταρένιους ή αλευρένιους, ανάλογα με το αν είναι από σιτάρι ή αλεύρι (ή/και σιμιγδάλι), και σε γλυκούς ή ξινούς, ανάλογα με το είδος του γάλακτος με το οποίο ζυμώνονται.
Κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή!
Θυμάστε εκείνη την παλαιά συμβουλή της μαμάς «μην αφήνεις στο πιάτο τη δύναμή σου». Ποτέ δεν την ακολούθησα, γιατί δεν βρίσκω το λόγο να φάω περισσότερο. Όπως φαίνεται όμως κανένας δεν την ακολουθεί, γιατί, όπως δείχνουν οι αριθμοί, κάθε Ευρωπαίος...
Κυριακάτικο φαγητό που βγάζει αρκετές μερίδες. Η σάλτσα που θα φτιάξουμε είναι γλυκιά και λίγο όξινη αλλά απογειώνει τη γεύση του ψαριού.