Σιγομαγειρεμένος, χωρίς έντονη μυρωδιά και με πολλές επιλογές σερβιρίσματος, ο πατσάς του Τσαρούχα είναι ίσως ο καλύτερος της πόλης.
Φάβα από παπουλόσπορο, «φουκάκι», μαναρόλια και άλλα περίεργα κρητικά υλικά και φαγητά σε ένα υπέροχο καπετανόσπιτο στο κέντρο του Ηρακλείου.
O διαγωνισμός S. Pellegrino Young Chef αποτελεί κάθε χρόνο γεγονός καθώς αναδεικνύει τους σεφ που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Στους ημιτελικούς συμμετέχουν φέτος και τέσσερις Έλληνες που μιλούν στον Γαστρονόμο.
Στη Ρούµελη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας χρησιµοποιούν τις κληµατόβεργες για να δώσουν στο αρνάκι τη χαρακτηριστική µυρωδιά από τους.
Η οικογένεια Αργουδέλη στα Καμίνια παράγει παραδοσιακό χαλβά ζυμωμένο στο χέρι από εκλεκτά σουσάμια.
Άδανα κεμπάπ, διάφορα σουβλιστά και εξαιρετικό βετούλι στο φούρνο από τον έμπειρο σεφ Δημήτρη Αγοραστό.