Είναι ποικιλία δύσκολη. Χρειάζεται τις ιδανικότερες συνθήκες για να φανερώσει τις αρετές της. Οι παραγωγοί -εντός και εκτός Μακεδονίας- φαίνεται να το έχουν συνειδητοποιήσει, όπως αποδεικνύουν τα κρασιά που δοκιμάσαµε.
Αδιανόητος εκ πρώτης όψεως, ο συνδυασμός του «εθνικού κρασιού» μας με τις δημοφιλείς γεύσεις της γιαπωνέζικης κουζίνας, μας εξέπληξε ευχάριστα.
Παράγονται από Ντεμπίνα, Μοσχάτο, Αθήρι, Ξινόμαυρο ή Αγιωργίτικο και εκπλήσσουν με την ποιότητά τους. Tα ελληνικά αφρώδη και ημιαφρώδη κρασιά τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τους ξένους «σταρ» της κατηγορίας.
Το ευγενέστερο των αποσταγμάτων οίνου κρατάει, εδώ και τρεις αιώνες, τα σκήπτρα στην κατηγορία του: στα μπράντι.
Μέσω του www.houseofwine.gr ο Αποστόλης Μούντριχας αποφάσισε να διαθέσει την κασετίνα με τη νέα, εκπληκτική σειρά ερυθρών και λευκών κρασιών του.