Πεντανόστιμη, φημισμένη πίτα από τη Φλώρινα που συνηθίζουν να τη φτιάχνουν την Πρωτοχρονιά - μάλιστα, της βάζουν και φλουρί!
Χυμοί το πρωί, κρασί το απόγευμα, αλλά και σάντουιτς, πλατό τυριών και αλλαντικών, μεζέδες και καλό ψωμί από τον δικό τους φούρνο «Αρτοποιότης».
Παλιά ταβέρνα, διάσημη για τα ρωσοποντιακά φαγητά της και το περίφημο ουζμπέκικο σασλίκ.
Φέτος η Αποκριά θα είναι καυτερή με σουβλάκια και κεμπάπ από μοσχάρι που σερβίρεται κατ’ οίκον.
Από το 1923 στο ίδιο πόστο στο Κολωνάκι, η ταβέρνα του Φιλίππου είναι σημείο αναφοράς στη γειτονιά.
Τα Σαββατοκύριακα μας πρέπει να έχουν χαρακτήρα επίσημο.