Το γνωστό εστιατόριο από το Πολύχρονο Χαλκιδικής άνοιξε και στη Θεσσαλονίκη.
Επιλέγουμε δύο χωριά στα νότια της Λέσβου, μακριά από την πολύβουη πρωτεύουσα: το παραλιακό και τουριστικό Πλωμάρι, που φημίζεται για το ούζο και τους μεζέδες του, και την Αγιάσο, τον παραδοσιακό οικισμό στην αγκαλιά του βουνού Ολυμπος.
Λίγο η παράδοση της μαγειρίτσας, λίγο οι οικοδέσποινες που είναι χρυσοχέρες και γεμίζουν το τραπέζι γαρδούμπες και μεζέδες, λίγο οι άντρες που αναλαμβάνουν την κατασκευή του κοκορετσιού, οι συκωταριές δίνουν και παίρνουν τις μέρες του Πάσχα....
Εκτός από τα περίφημα τριανταφυλλένια λουκούμια της και το εξαίσιο τυρί Σαν Μιχάλη, η Σύρος έχει πλέον και το δικό της οινοποιείο.
Μια πρωτότυπη σαλάτα που συνοδεύει τέλεια ψητά κρεατικά.
Μαριναρισμένες ελιές και ποικιλία μυρωδικών, πιπεριές Φλωρίνης, φρέσκο κρεμμυδάκι αντί για ξερό και μαστέλο χιώτικο συνθέτουν μια πρωτότυπη εκδοχή της κλασικής ελληνικής σαλάτας.