
Η παραδοσιακή νουγκατίνα μετατρέπεται σε ένα γρήγορο επιδόρπιο που μπορεί να συναρμολογηθεί και τελευταία στιγμή.
Μετά την κραιπάλη των εορτών, μπαίνουμε ξανά σε αυστηρό πρόγραμμα. Ορίστε επτά γλυκά με λιγότερες θερμίδες για να μην πάθουμε στερητικό σύνδρομο...
Χάρη σε έναν φαφούτη βασιλιά του 18ου αιώνα απολαμβάνουμε σήμερα ένα μεθυστικό γλυκό. Οι μεταβολές που υπέστη στο μεταξύ ήταν μόνο προς το καλύτερο.
Χρησιμοποιούμε πάντοτε αντικολλητικό τηγάνι όταν ετοιμάζουμε καραμέλα (δηλαδή όταν λιώνουμε ζάχαρη, σκέτη ή με πρόσμειξη με κάποιο υγρό όπως ποτό, σιρόπι ή κρέμα γάλακτος). Κι αυτό γιατί μεγάλο μέρος της πυκνής καραμέλας μένει στο σκεύος, οπότε...
Για μια ακόμα φορά πετύχαμε διάνα επιλέγοντας για ψάρι την πειραιώτικη ταβέρνα.
Όταν χτυπάμε σαντιγί, προσέχουμε να μην ξεχαστούμε γιατί μετά από κάποια ώρα η κρέμα γάλακτος κόβει. Θα αρχίσει δηλαδή να κιτρινίζει, να συρρικνώνεται και να διαχωρίζεται το βούτυρο από το γάλα. Αν συμβεί αυτό και το προλάβουμε σε αρχικό στάδιο...
Καλός, κάλλιστος ο ελληνικός μπακλαβάς, αλλά και αυτός ο τούρκικος έχει τη χάρη του.