Για κάποιο λόγο η Γλυφάδα συγκεντρώνει τα περισσότερα καλά ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα. Σπεύδουμε –κάθε άλλο παρά βραδέως- να τα δοκιμάσουμε.
Ή αλλιώς... κιμαδόπιτα με πράσα!
Ποτάμια και βουνά, δάση, μικρές πεδιάδες και η Θεσσαλονίκη με τους πρόσφυγές της δίνουν το χαρακτήρα των προϊόντων και της μαγειρικής. Ελιές και λάδι, φρούτα της Ημαθίας, αλλαντικά από τη Δράμα και τις Σέρρες, κασέρι Ξάνθης και Σοχού, ποντιακά...
Απ’ όλα έχουν τα νησιά μας: κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία. Και τα προϊόντα τους όλα με έντονη προσωπικότητα και κάτι από την αρμύρα του τόπου. Κοπανιστή της Τήνου και λούζα μυκονιάτικη, αλλά και τυριά από τη Μυτιλήνη και όστρακα από τη Ρόδο.
Ο μεγάλος κάμπος, μία από τις πιο πλούσιες περιοχές μας. Τυριά, αλλαντικά, αμπέλια και σιτηρά, κτηνοτροφία και μελισσοκομία. Ολα ευδοκιμούν στον ευλογημένο τόπο και μας δίνουν μοναδικά προϊόντα.
Μια χριστουγεννιάτικη συνταγή από τον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου!