Ενας μικρός συνεταιρισμός ψαράδων καταφέρνει κάτι σημαντικό: την απόδοση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο αυγοτάραχο Μεσολογγίου.
Πολύ καλής ποιότητας ψωμί, εκλεκτά υλικά που κόβονται εκείνη τη στιγμή και στο κατάλληλο πόστο.
Το φαινόμενο της όλο και συχνότερης απεικόνισης του φαγητού σε διαδίκτυο και κοινωνικά μέσα δικτύωσης σχολιάζει η έκθεση "Η αντανάκλαση του πιάτου" στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στου Ψυρρή.
Λινγκουίνι, ταλιάτα και λοιπά κλασικά ιταλικά, από τα Τρίκαλα Κορινθίας σε ένα αρχοντικό του Πειραιά.
Οσπρια, ζυμαρικά, ρύζια, άλευρα και άλλες πρώτες ύλες που θα «ανεβάσουν» τις μαγειρικές μας.
Λευκά τυριά, άλλα αλοιφώδη και άλλα σκληρά, άλλα πικάντικα και άλλα με ήπια γεύση, όλα αξιώσεων, ταμάμ για τις γιορτές.
Γαλακτοκομικά προϊόντα για το μαγείρεμα, για τα γλυκά, για γαρνίρισμα, για ντιπ.
Εκλεκτά φρούτα και λαχανικά από «μικρούς» παραγωγούς και δραστήριους συνεταιρισμούς.