Η ζάχαρη και το αλάτι είναι τα δύο συντηρητικά που η φύση μάς έχει δώσει απλόχερα. Οχι μόνο δεν «χαλάνε», αντιθέτως χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων για τη συντήρηση ευπαθών τροφίμων (παστά κρέατα και ψάρια, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες...
Υλικά για 4 άτομα: περίπου 1½ φλιτζ. τσαγιού πατάτες γιαχνί (στραγγισμένες από τη σάλτσα), σε μικρούς κύβους, 6 αυγά, 1/3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι, 1/2 φλιτζ. τσαγιού σκληρό κίτρινο τυρί, τριμμένο (π.χ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι) ή περισσεύματα τριμμένων...
Όλος ο Άθωνας στο πιάτο σας!
Η μελιτζάνα εντάχθηκε με μεγάλη επιτυχία στην εγχώρια μαγειρική, εμπλουτίζοντας το καλοκαιρινό μας εδεσματολόγιο με πεντανόστιμα πιάτα, κάποια τοπικά και κάποια τόσο πολυμαγειρεμένα σε όλη τη χώρα
Η κατεξοχήν ελληνική πίτσα με καταγωγή από την Κίμωλο, με ψωμένια ζύμη και ελάχιστα υλικά: ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη και φυσικά αρκετό ελαιόλαδο
Μια χρυσοχέρα Μιλανέζα που μένει στην Αθήνα, φτιάχνει για μας μια μεγάλη οικογενειακή πίτσα με αφράτη βάση και μοιράζεται τα μυστικά της δικής της εκδοχής.
Το σαλάμι Ευρυτανίας και το ξινοτύρι χαρίζουν στην πίτσα τέτοια νοστιμιά που δε θα ξαναφάτε πίτσα με πεπερόνι και μοτσαρέλα.
Τροφή για σκέψη και τέρψη