Μέρος της διατροφικής μας κουλτούρας, είναι ένα λειτουργικό φαγητό που μπορεί να αποτελέσει είτε ορεκτικό είτε κυρίως πιάτο σε ένα ελαφρύ γεύμα.
Πικάντικη η γέμιση, αφράτο και μυρωδάτο το μείγμα του κιμά, «εξισορροπιστική» η σος μουστάρδας. Ενα ρολό-αποκάλυψη.
Στις ταβέρνες, δίπλα στην πιατέλα με τα τηγανητά ψαράκια, τα καλαμαράκια και τις άλλες τηγανητές νοστιμιές του καλοκαιριού βρίσκεις πάντα λεμόνι. Η κίνηση να στύψεις το χυμό του πάνω από τους τραγανούς μεζέδες είναι σχεδόν αντανακλαστική. τόσο...
Τον Αύγουστο, τα φρέσκα καλαμάρια είναι λιγοστά και η τιμή τους τσουχτερή. Δεν υπάρχει λόγος, όμως, να μη χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα. Είναι προτιμότερο, βέβαια, να αγοράζουμε ολόκληρα καλαμάρια και όχι ροδέλες, γιατί είναι αμφιβόλου ποιότητος....
Τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 1/2 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο, μέσα σε σουρωτό, πάνω σε λεκάνη, για να στάξουν τα νερά τους, να τραβήξουν το αλάτι στη σάρκα τους και να νοστιμίσουν. Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε καλά και από τις δύο...
1ος τρόπος: Μόνο με αλεύρι Το αλεύρωμα είναι ο πιο απλός τρόπος παναρίσματος. Δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα γύρω από υλικά που περιέχουν πολύ νερό στη σάρκα τους και βοηθάει να μην καούν, αλλά να γίνουν τραγανά. Απαραίτητη προϋπόθεση...
Με το που βγάζουμε τα υλικά από το τηγάνι ή την κατσαρόλα, πρέπει οπωσδήποτε να τα αφήσουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να απομακρύνουμε το περιττό λάδι. Φροντίζουμε να τα απλώνουμε σε μονή στρώση και όχι το ένα πάνω στο...
Το τηγάνισμα σε μπόλικο λάδι ή αλλιώς βαθύ τηγάνισμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τηγανίσουμε πατάτες, κροκέτες (τυριά ή λαχανικά που έχουμε πανάρει σε φρυγανιά), καλαμαράκια, λαχανικά που έχουμε περάσει από κουρκούτι, κεφτεδάκια, λουκουμάδες...