Εχει δώσει το όνομά του σε μια ολόκληρη κατηγορία υλικών. Είναι αυτοφυές στην περιοχή της Κεντρικής Αμερικής. Συνδυάζει τόνους από πιπέρι, κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο, γι’ αυτό και οι Αγγλοι το ονομάζουν «allspice», δηλαδή «όλα τα μπαχαρικά...
Τρία παντοπωλεία, ισάριθμες στάσεις για φαγητό και αγορές στο κέντρο της Αθήνας.
Ψωμί από τον «Τάκη», σάντουιτς στο «Guarantee», value for money κοκτέιλ σε ένα παλιό λιπαντήριο αυτοκινήτων, κρητικό κουνέλι στα «Ελληνικά Καλούδια». Μια συνοικία ταμάμ για απαιτητικούς, συνειδητοποιημένους foodies.
Μπορεί το μικρό ιστορικό μαγαζί στην Αχειροποίητο με το αξέχαστο ντοντουρμά να έχει κλείσει εδώ και χρόνια, όμως οι νέοι, ικανοί τζελατιέρηδες του κέντρου φτιάχνουν παγωτά που θα σας μείνουν αξέχαστα.
«Γεννημένος έμπειρος» στο θέμα του φαγητού δηλώνει ο γνωστός Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης. Εχει, μάλιστα, να το λέει: οι φίλοι του τον αγαπούν και για τη μαγειρική του.
Η ξιδάτη σάλτσα που δημιουργείται όταν εξατμιστούν τα υγρά του ψησίματος είναι ο τέλειος επίλογος της μαγειρικής.