Χάρη σε έναν φαφούτη βασιλιά του 18ου αιώνα απολαμβάνουμε σήμερα ένα μεθυστικό γλυκό. Οι μεταβολές που υπέστη στο μεταξύ ήταν μόνο προς το καλύτερο.
Ένα γαστρονομικό κουτί γεμάτο με εγχώρια, εκλεκτά προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα.
Ποτάμια και βουνά, δάση, μικρές πεδιάδες και η Θεσσαλονίκη με τους πρόσφυγές της δίνουν το χαρακτήρα των προϊόντων και της μαγειρικής. Ελιές και λάδι, φρούτα της Ημαθίας, αλλαντικά από τη Δράμα και τις Σέρρες, κασέρι Ξάνθης και Σοχού, ποντιακά...
Στρώσε το τραπέζι, το δείπνο θα είναι έτοιμο σε 20'.
Εύκολα μεζεδάκια για να συνοδεύσετε μια χρυσή μπίρα lager.
Ιδού τα κρασιά που θα συνοδεύσουν το φαγητό μας στα Αυγουστιάτικα καλέσματα.