Τα άγρια σπαράγγια συναντώνται σε όλη την Ελλάδα σε άγονες και ακαλλιέργητες περιοχές, κοντά σε ποταμούς και ρυάκια, καθώς και στις ρίζες αιωνόβιων ελιών. Η ελληνική χλωρίδα περιλαμβάνει αρκετά είδη, τα οποία όμως δεν έχουν μεγάλες διαφορές...
Ένα διαφορετικό χορτομαγείρεμα απολαυστικό και αποτοξινωτικό.
Μια γρήγορη ομελέτα με τα λαχανικά της άνοιξης!
Επισκεφτήκαμε το Κεντρικό και το Δυτικό Ζαγόρι, δοκιμάσαμε τις μεγαλειώδεις πίτες τους, πουλερικά και κρεατικά, ζυμαρικά, σπιτικά γλυκά και τυροκομικά από ντόπιους παραγωγούς, και σας παρουσιάζουμε δέκα ξενώνες και εστιατόρια που αποδεικνύουν...
Επιστρέφουμε συχνά πυκνά στο φιλόξενο εστιατόριο του σεφ Δημήτρη Παναγιωτόπουλου στου Μακρυγιάννη. Οι λόγοι αρκετοί.
Συνταγές, συμβουλές αλλά και βίντεο για να αξιοποιήσουμε στο έπακρον το εαρινό λαχανικό.
Ταιριάζει τέλεια με βραστά αυγά, σε πατατοσαλάτες, με σπαράγγια βραστά ή σοτέ, σε κρύα ζυμαρικά ή ρύζι.