Τα κουκιά τα βρίσκουμε σε μεγάλη αφθονία από τα μέσα Απριλίου έως και τα μέσα Ιουνίου.
Κλασικά και αγαπημένα αυτά τα κουλουράκια πορτοκαλιού αποτελούν το νούμερο ένα πασχαλινό γλύκισμα.
Αυτά τα αρωματικά κουλουράκια φτιάχνονται παραδοσιακά στη Χίο.
Ο μυρωδάτος πουρές αναδεικνύει τη γεύση της μαρινάδας του χοιρινού.
Τα κουλουράκια γίνονται με πρόβειο βούτυρο, εξού και το άρωμα και η τραγανή υφή.
Στην Αστυπάλαια τα ζυμώνουν με ζαφορά, μέλι και χλωρό
Το ταχινάτο λαδολέμονο χαρίζει στο φαγητό μια διαφορετική γευστική προσέγγιση στις σουπιές.