Ποτάμια και βουνά, δάση, μικρές πεδιάδες και η Θεσσαλονίκη με τους πρόσφυγές της δίνουν το χαρακτήρα των προϊόντων και της μαγειρικής. Ελιές και λάδι, φρούτα της Ημαθίας, αλλαντικά από τη Δράμα και τις Σέρρες, κασέρι Ξάνθης και Σοχού, ποντιακά...
Απ’ όλα έχουν τα νησιά μας: κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία. Και τα προϊόντα τους όλα με έντονη προσωπικότητα και κάτι από την αρμύρα του τόπου. Κοπανιστή της Τήνου και λούζα μυκονιάτικη, αλλά και τυριά από τη Μυτιλήνη και όστρακα από τη Ρόδο.
Για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, καλεί ο Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς σε απολογία, στελέχη έξι μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών για το αποκαλούμενο «καρτέλ του γάλακτος».
Αν θέλουμε να γράψουμε τη χρονιά πάνω στη βασιλόπιτα, μπορούμε να το κάνουμε με ένα εύκολο γλάσο που φτιάχνουμε ως εξής: σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη και λίγο ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με ένα σύρμα, μέχρι να...
Η περίφημη αμερικανκή καλαμποκόσουπα σε μια ξεχωριστή παραλλαγή.
Εξωτική ψαροφαγία για απαιτητικούς ουρανίσκους.