Σερβίρουμε στο πιάτο μας το πιλάφι, τοποθετούμε τα κομμάτια κρέατος και περιχύνουμε με τη πηκτή σάλτσα από το κονιάκ, τζίντζερ και μήλο.
Σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από τη θάλασσα οι βιολογικοί αμπελώνες του Μάριου και Σάκη Νικολαΐδη σκαρφαλώνουν στους άνυδρους λόφους των Αβδήρων και δέχονται το δροσερό χάδι του Θρακικού Πελάγους.
Ήρθα για γιαούρτι ταψιού, έφυγα με γίδα βραστή.
Επιλέγουμε κομματια με κόκαλο Μπορούμε να βράσουμε ολόκληρο κοτόπουλο ή μόνο μπούτια ή στήθη, έχοντας κάτα νου πως η σούπα θα γίνει πιο γευστική αν τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσουμε έχουν κόκαλο. Φιλέτα χρησιμοποιούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε...
Μπλουμ αλλά όχι νερόβραστο, το κοτόπουλο μας μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος. Περισσότερες συνταγές μπλουμ, στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.
Μαγειρεύουμε πρώτοι μια από τις καθημερινές συνταγές του τεύχους του «Γ» Νοεμβρίου. Ψαρόσουπα με πλούσια γεύση χάρη στα ψάρια αλλά και στα λαχανικά που χρησιμοποιούμε ενώ το σαφράν δίνει ξεχωριστό άρωμα.
Οποιος τη θεωρεί απλή περίπτωση, απλώς δεν τη γνωρίζει αρκετά. Αλλά επειδή δεν θέλουμε να τη μάθουμε, να την πιούμε θέλουμε, παγωμένη κατά προτίμηση, στεκόμαστε μόνο σε ό,τι την κάνει περισσότερο απολαυστική.