Ιδανική για τον μπουφέ, ως πρώτο πιάτο αλλά και για ένα ελαφρύ βραδυνό. Τα φρέσκα σύκα της χαρίζουν το φίνο άρωμα και τη λεπτή τους γεύση και μια ελαφριά γλύκα που εξισορροπεί την ένταση των τυριών.
Για έναν επίσημο μπουφέ, για ένα φιλικό κάλεσμα αλλά και για ένα προσεγμένο σνακ!
Tο τέλειο κλείσιμο ενός γεύματος, είναι τα γλυκά αυτά σύκα βρασμένα σε κρασί. Μπορούμε επίσης να τα διατηρήσουμε σε καλά κλεισμένο βάζο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα και να ζεσταίνουμε την ποσότητα που επιθυμούμε.
Η φυσική πηκτίνη των φρούτων είναι ο λόγος που πήζει η μαρμελάδα. Τι γίνεται όμως με αυτήν του εμπορίου; Σε ποια γλυκά χρειάζεται και τι όφελος έχουμε από τη χρήση της; Οταν φτιάχνουµε µαρµελάδα, η φυσική πηκτίνη -µια ουσία που περιέχουν τα...
Ένας πεντανόστιμος συνδυασμός που παντρεύει τη μεστή γλύκα των σύκων με το εκλεκτό αλλαντικό.
Τέλειο μαζί με φρυγανισμένο ψωμί για να συνοδεύσουμε το κόκκινο κρασί που θα ανοίξουμε το βράδυ.
Με τα φρούτα του καλοκαιριού ετοιμάζουμε εκείνα που θα σερβίρουμε όλες τις υπόλοιπες εποχές, σκέτα ή σε κοκτέιλ.