Πριν από έξι χρόνια, η κυρία Ελένη Βασιλειάδου, από τη Ματσούκα του Πόντου, ίδρυσε μια βιοτεχνία στο Ρυάκι Κοζάνης, με στόχο να διασώσει και να διαδώσει τις παραδοσιακές συνταγές που κληρονόμησε από τη γιαγιά της.
Επειδή η ζάχαρη άχνη είναι πολύ ευαίσθητη στην υγρασία του αέρα και μπορεί να αποκτήσει πέτρινους σβόλους, μόλις ανοίξουμε τη σακούλα, καλό είναι να τη μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο που κλείνει καλά. Την αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό...
Ελαφρώς μπελαλίδικο κατά την προετοιμασία του, αλλά η νοστιμιά του σε αποζημιώνει στο ακέραιο.
Ένα γκουρμέ σαντουιτσάδικο, στην καρδιά της Αθήνας.
Ψωμιά κάθε λογής, καμωμένα με γνήσιο προζύμι, γίνονται ανάρπαστα καθημερινά στο φούρνο του Ντάνου στη Σύρο.
Για να προστατεύσουμε τη βάση της τάρτας από την υγρασία του μείγματος της γέμισης, την αλείφουμε με ένα πινελάκι με το ασπράδι 1 αυγού που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς (όχι μαρέγκα). Εναλλακτικά, σκορπίζουμε 2 κουτ. σούπας γαλέτα ή αμύγδαλα τριμμένα σε...