Στη μαγειρική δεν πετάμε τίποτα. Γνωστό, πλην όμως σωστό και άξιο επανάληψης (που είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως κ.λπ.). Π.χ. τα κοτσάνια των μυρωδικών τα κρατάμε για την παρασκευή ζωμών. Ok. Σε τι άλλο; Τα δένουμε με σπάγκο και τα βάζουμε σε ένα ρύζι που......
Η Νένα Ισμυρνόγλου τα τοστ της τα φτιάχνει με πίτες για σουβλάκι. Και δεν παί-ζο-νται!
Ένα γιουβέτσι αλλιώτικο από τα άλλα, ιδανικό και για χορτοφάγους.
Μια πανεύκολη σαλάτα, στη λογική των αλοιφών, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Δες πώς...
Όσοι δεν νηστεύουν θα βάλουν παρμεζάνα, ενώ όσοι το τηρούν το έθιμο θα φάνε το κριθαράκι τους με το πέστο «ορφανό».
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι φρέσκα φύλλα μυρωδικών της αρεσκείας μας (μαϊντανό, μάραθο, ρόκα, βασιλικό, δυόσμο κ.λπ.), ρίχνοντας σταδιακά όσο ελαιόλαδο χρειάζεται ώστε να μπορούν να γυρίζουν τα μαχαίρια και να πολτοποιηθούν τα...
Ας «καθαρίσει» η μαύρη ατμόσφαιρα, ας μαζευτούμε οι παρέες και ας γεμίσουν νοστιμιές τα πιάτα μας. Έστω και ρεφενέ. Εμείς βάζουμε το χταπόδι...
Ιδού μερικές ιδέες για να αξιοποιήσουμε τον πελτέ σκόρδου: Αν ανακατέψουμε 1 κουταλάκι από αυτόν τον πελτέ με το άρτυμα οποιασδήποτε σαλάτας, ζωηρεύει και βαθαίνει τη γεύση της.Βάζοντας 1 κουταλιά πελτέ σε μια χορτόσουπα, «ανεβάζουμε» τη...