Τέλος στα κοινά, άχρωμα παγάκια. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις παραγινωμένες φράουλες ή ντομάτες, στύβουμε τα εσπεριδοειδή, σουρώνουμε έπειτα τους χυμούς τους για πιο φίνο αποτέλεσμα, γεμίζουμε με αυτούς πλαστικές παγοκύστες μιας χρήσης και...
Πού φάγαμε ωραίο χουνκιάρ; Που τρώμε ελληνικά και οικονομικά; Πού φτιάχνουν νόστιμη καραβιδομανέστρα;
Αν τα αποξηραμένα φρούτα που έχουμε στο ντουλάπι έγιναν με τον καιρό πολύ σκληρά και άκαμπτα και δεν θέλουμε να τα μουλιάσουμε σε χλιαρό νερό, πράγμα το οποίο συνήθως τα παραμαλακώνει και ενδείκνυται μόνο για συνταγές στις οποίες δεν μας...
Οι αδελφοί Τάσος και Χρήστος Γκολέµης, βιοκαλλιεργητές, είναι περήφανοι τόσο για τον τόπο τους όσο και για τα βιολογικά προϊόντα που παράγουν στο κτήµα τους στη Λακωνία.
Δύο έμπειροι Σαλονικιοί μπακάληδες φέρνουν πολίτικες και άλλες λιχουδιές που ξεχωρίζουν.
Δεν πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά εκ των προτέρων, δηλαδή αμέσως μετά την αγορά τους και πριν τα τακτοποιήσουμε στις τροφοθήκες ή στο ψυγείο, γιατί έτσι επιταχύνεται η ωρίμαση και κατά συνέπεια η αποσύνθεση. Καλό είναι να τα πλένουμε λίγο...