Τα αχλάδια όταν ωριμάζουν εκλύουν αιθυλένιο, που επιταχύνει την ωρίμαση των άλλων φρούτων και λαχανικών που βρίσκονται κοντά. Για αυτό όταν τα βάζουμε στο ψυγείο ή στη φρουτιέρα, φροντίζουμε να είναι χώρια από τα άλλα φρούτα ή τα λαχανικά.
Ηλιοβασιλέματα, θαλασσινή αρμύρα και νοστιμιά στο Κίνι της Σύρου.
...αν, πριν τα φάμε, τα ζεστάνουμε λίγο στο φούρνο ή ακόμα και στο μάτι της κουζίνας (πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο). Έτσι ζωντανεύει η γεύση τους.
Εκλεκτά γλυκίσματα, ηδύποτα και ένα σωρό άλλα στην κεντρική πλατεία του πανέμορφου Ζαγοροχωρίου.