Κρύσταλλοι μαστίχας (ΠΟΠ) Οι σεφ ζαχαροπλαστικής προτιμούν τους κρυστάλλους και όχι την έτοιμη σκόνη, γιατί είναι πιο έντονο το αρωματικό αποτέλεσμα. Για να τους χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να τους κοπανίσουμε πολύ καλά σε γουδί μέχρι να γίνουν...
Η όμορφη χώρα των 4 εκατ. κατοίκων έχει τη δική της ιδιαίτερη ποικιλία, το Tannat, που δίνει κρασιά στιβαρά, ιδανικά για να συντροφεύσουν τον πρωταγωνιστή της τοπικής κουζίνας, το μοσχαρίσιο κρέας, σε όλες τις εκδοχές του.
Δέκα προτάσεις για να συνοδεύσετε το φαγητό, το φρούτο ή το γλυκό σας.
Τα σερβίρετε με μια μεγάλη σαλάτα ώς γεύμα ή με ωμά λαχανικά μαζί με μπύρα, ως μεζέ.
Το καλοκαίρι αφθονούν τα νόστιμα φρούτα. Έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους τα βερίκοκα και τα ροδάκινα, προ πολλού τα κεράσια, αλλά και καρπούζια και πεπόνια. Ευκαιρία να φτιάξουμε και κανένα γλυκό, για να μην χαλάνε στην φρουτιέρα.
Το καλύτερο μπάρμπεκιου είναι το σπιτικό! Μάθετε όλα τα μυστικά στο τεύχος που κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής.
Το σιρόπι των γλυκών του κουταλιού δεν θα γίνει ποτέ τόσο σφιχτό όσο μια μαρμελάδα. Πώς ξέρουμε λοιπόν ότι έχει δέσει σωστά; Κατ’ αρχάς θα πρέπει τα φρούτα να έχουν γίνει κάπως διάφανα και να έχουν αποκτήσει τη γυαλάδα των γλυκών του κουταλιού....