Αξιοζήλευτη η ποικιλία που βρίσκουμε κάθε εβδομάδα στον πάγκο του Μαραθωνίτη παραγωγού: ιδιαίτερα μυρωδικά, χόρτα και «φυλλώδη» λαχανικά, όλα εν τάξει και όλα «ζωντανά».
Ποια τυροκομικά θα νοστιμίσουν τα γεύματά μας, χωρίς να μας φορτώσουν λιπαρά;
Ποιο μέρος του χοιρινού είναι πιο άπαχο; Γιατί πρέπει να ξαναθυμηθούμε το κουνέλι; Πώς θα γίνει η μπολονέζ πιο ελαφριά;
Για το ρεβεγιόν, για τη γιορτή της Χριστίνας, της Χρύσας και του Μανώλη, για την παρέα. Μια χούφτα κοκτέιλ για να διαλέξεις πώς θα τους μεθύσεις...
Σχοινόπρασο φρέσκο βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ (όχι σε όλα), σε γλαστράκια ή ματσάκια ή σε μικρά πλαστικά κουτιά. Επίσης, σε μεγάλα φυτώρια και σε μερικά ενημερωμένα μανάβικα. Ξερό σχοινόπρασο αναζητάμε σε καλά μπαχαράδικα. Ενδεικτικά...