Το ρύζι απογειώνεται με την προσθήκη των άγριων μανιταριών. Να κάτι που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι μας.
Για περισσότερο από έναν αιώνα, το τυροκομείο Προίκα στον Σοχό Θεσσαλονίκης επιμένει παραδοσιακά και φτιάχνει το ομώνυμο, βελούδινο κασέρι της.
Πέτσα καραμελένια και σούπερ τραγανή: ο ήχος που κάνει ενώ σπάει με το μαχαίρι είναι άκρως ορεκτικός. Ο λόγος για το γουρουνόπουλο ρολό που ετοιμάζουμε βήμα-βήμα στο γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή.
Μια τάρτα που συνδυάζει με μαεστρία τρεις δυνατές γεύσεις (πράσα, μπλε τυρί, αχλάδι) και θα αρέσει και στους πλέον απαιτητικούς.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί με καλαθάκι Λήμνου.
Σχοινόπρασο φρέσκο βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ (όχι σε όλα), σε γλαστράκια ή ματσάκια ή σε μικρά πλαστικά κουτιά. Επίσης, σε μεγάλα φυτώρια και σε μερικά ενημερωμένα μανάβικα. Ξερό σχοινόπρασο αναζητάμε σε καλά μπαχαράδικα. Ενδεικτικά...
Τρούφες και κεράσματα, εύκολα σοκολατάκια, γλυκά με ελληνικό άρωμα, σπιτική τζιαντούγια, τούρτες με γκοφρέτες περιπτέρου και όλες οι νέες τάσεις σε επίσημη «πρώτη».