Το κρεοπωλείο - παντοπωλείο των Σερρών διαθέτει όλους τους θησαυρούς της ντόπιας γης, οι ιδιοκτήτες, όμως, δεν περιορίζονται εκει και ψάχνωουν σε όλη τη χώρα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.
Ενα εμβληματικό ελληνικό προϊόν παράγει η Κρι - Κρι στις Σέρρες. Το γιαούρτι της ξεχωρίζει ανάμεσα στα αντίστοιχα προϊόντα ευρείας καταναλώσεως. Και, επιπλέον, μας γλυκαίνει με τα παγωτά της.
Ενα success story που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παράδειγμα. Ενας συνεταιρισμός στη Ράχη, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου, παράγει πρώτης ποιότητας κεράσια και εξάγει το 90% της παραγωγής του.
Πρότυπη θα μπορούσε να θεωρηθεί η φάρμα Ωμέγα των Στέργιου και Δημήτρη Κουτσιώφτη στη Βέροια. Οχι μόνο για τις εγκαταστάσεις της και τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης των ζώων, αλλά κυρίως για την επένδυση στην έρευνα, που για άλλη μία φορά απέδωσε...
Ενας νέος καθηγητής πανεπιστημίου, βραβευμένος για τις έρευνές του σχετικά με το ελαιόλαδο, στέκεται δίπλα στους παραγωγούς και τους βοηθά να φτιάχνουν όλο και καλύτερο λάδι.
Το πρόγραμμα υποστηρίζει την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας σε συνολικά 24 νησιά της Ελλάδας