
Συναντήσαμε τον Κώστα Διαμάντη, ιδιοκτήτη της ιστορικής ταβέρνας των Πετραλώνων, που συνεχίζει να μαγειρεύει αυθεντική ελληνική κουζίνα.
Ένα πρωτότυπο, πανεύκολο μπριάμ που μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλα ψάρια της αρεσκείας μας.
Η Αθήνα κρύβει πάντα ευχάριστες εκπλήξεις, και οι δροσερές αυλές αγαπημένων μαγαζιών είναι μία από αυτές. Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει στα ύψη, αναζητάμε σκιερές γωνιές γεμάτες λουλούδια, δέντρα και λαχταριστές καλοκαιρινές γεύσεις. Σαν κι αυτές...
Τι είναι; Αρτυμα με την πυκνότητα και την υφή σιροπιού με βάση το βαλσαμικό ξίδι. Θυμίζει πετιμέζι στην όψη, η γεύση του όμως είναι γλυκόξινη. Ποια είναι τα βασικά συστατικά του; Διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα. Ορισμένα προϊόντα περιέχουν βαλσαμικό...
Η Μαρία Βασιλοπούλου ψώνισε από τη λαϊκή της γειτονιάς της βερίκοκα, βλαστάρια, ντομάτες και κρεμμύδια από τα Βάτικα Λακωνίας.
Ο υπερήφανος Αξιώτης Αρτέμης Περιστεράκης διαθέτει στο κατάστημά του εκλεκτά κρέατα, τυριά και πατάτες από τον τόπο του.