Γαστρονομικός πρωταθλητισμός από τους Βαγγέλη και Σπύρο Λιάκο, Περικλή Κοσκινά, Νίκο Καραθάνο και Κλεομένη Ζουρνατζή.
Σε ταΐζουν. Με τη λεπτή απόχρωση της επιπλέον φροντίδας.
Συναντήσαμε τον Κώστα Διαμάντη, ιδιοκτήτη της ιστορικής ταβέρνας των Πετραλώνων, που συνεχίζει να μαγειρεύει αυθεντική ελληνική κουζίνα.
Η Κυριακή Βασσάλου, editor του περιοδικού Ταξίδια της Καθημερινής, επιλέγει τα αγαπημένα της μέρη για φαγητό στα όμορφα Σφακιά.
Το μεγαλείο της τοπικής κουζίνας στις κατσαρόλες και τα τηγάνια της Ματίνας.
Πλήρες και χορταστικό σαλατοφαγητό με ό,τι βγάζει το μποστάνι της εποχής.
Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με ντόπιες πρώτες ύλες και αξιώτικη μαστοριά.