Λίγα λόγια από τον επιμελητή του βιβλίου «Κουζίνες του κόσμου: Ινδία».
Ίσως το πιο δημοφιλές έδεσμα με κοτόπουλο από τη βόρεια Ινδία, όπου σερβίρεται με ψωμάκια naan και laccha, το πιάτο αυτό μαγειρεύεται κατά παράδοση σε ταντούρ (πήλινο φούρνο).
«Kripyā bhojan kā ānnaṅd lijīyai*, από την Ινδία!»
Γειτονιά των αντιθέσεων, φιλοξενεί το αστεροφορεμένο εστιατόριο Funky Gourmet και το δημιουργικό Aleria, ενδιαφέρουσες νεο-ταβέρνες, αυθεντικά έθνικ στέκια, αλλά και πολλούς χώρους όπου η ποιότητα απουσιάζει.
«Όπως και να έχει, η ταϊλανδέζικη κουζίνα έχει κάτι για τον καθένα. Οι καυτερές γεύσεις και τα μπαχαρικά προσαρμόζονται στις ορέξεις του κάθε μάγειρα, ενώ οι επιλογές είναι άπειρες: πιτάκια, χοιρινό, ρύζι, κοτόπουλο, σούπες και σαλάτες μέχρι και...
Αυτό το γνωστό κλασικό πιάτο δεν πρέπει ποτέ να γίνεται υπερβολικά καυτερό.