Φάβα από παπουλόσπορο, «φουκάκι», μαναρόλια και άλλα περίεργα κρητικά υλικά και φαγητά σε ένα υπέροχο καπετανόσπιτο στο κέντρο του Ηρακλείου.
Με αυγά και 1 κρεμμύδι «σκαρώνουμε» ένα γρήγορο γεύμα για δύο, φτιάχνοντας τα γνωστά σε όλους μας «μάτια» αλλιώς.
Κεφτέδες, σαρδέλες Lucas, λουκάνικο δραμινό, ελιές Θάσου. Οινοπαντοπωλείον Ειδικόν, Αγιά Σοφιά, Δραπετσώνα.
«Ο ρόλος της ταβέρνας βέβαια κυρίως ψυχοκοινωνικός. Ένα πεδίο λαϊκής ζωτικότητας είναι.»
Η μεγάλη ποσότητα του μάραθου που χρησιμοποιούμε, όπως μας είπε η κ. Ηλιάκη, είναι αυτή που κάνει το φαγητό πεντανόστιμο.
Ο πιο επιτυχημένος Ελληνας σεφ του εξωτερικού πιστεύει ότι η ελληνική κουζίνα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη γαλλική ή την ιταλική, λατρεύει τη φέτα, τα σαλιγκάρια γιαχνί και τα γιουβαρλάκια και ονειρεύεται να ανοίξει εστιατόριο στην Ελλάδα.
Ψαγμένοι μεζέδες σε ένα κουτούκι της Θεσσαλονίκης που δεξιώθηκε προσφάτως τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.