Ασιατική κουζίνα υψηλού επιπέδου από μία Ελληνίδα σεφ στο Μεταξουργείο.
Τι γίνεται όταν ζητάμε πιπέρι καγιέν, επειδή το «απαιτεί» η συνταγή, και αυτό που μας δίνουν είναι μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα ή τσίλι; Το χρησιμοποιούμε ή το αφήνουμε για άλλη φορά; Όταν στο φαγητό μας χρειαζόμαστε μια φλογερή νότα, μπορούμε...
Αν μια συνταγή περιέχει ξηρούς καρπούς που δεν έχουμε στο ντουλάπι ή απλά δεν μας αρέσουν… τους αντικαθιστούμε με το είδος που μας αρέσει ή διαθέτουμε. Προσοχή όμως, κάθε επιλογή επιφυλάσει διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάζοντας θα...
Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μάς δείχνει πώς καβουρδίζουμε σωστά ξηρούς καρπούς.
Εκλεκτοί ξηροί καρποί, ασυνήθιστα αποξηραμένα φρούτα και δεκάδες άλλοι γευστικοί θησαυροί σε ένα ζηλευτό στραγαλάδικο.
Για να αλέσουμε τους ξηρούς καρπούς σε λεπτή σκόνη τους χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Προσοχή: δεν επιμένουμε περισσότερο από ό,τι χρειάζεται στο χτύπημα, γιατί έτσι θα βγάλουν οι ξηροί καρποί τα «λάδια» τους και η πούδρα θα μετατραπεί...