Παρακολουθήσαμε το ντοκιμαντέρ που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα της παχυσαρκίας στην Αμερική.
Αυξάνουμε τη διάρκεια ζωής των πράσινων λαχανικών με τον εξής απλό τρόπο: τα τυλίγουμε με ελαφρώς μουσκεμένο χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε, μέσα σε πλαστική σακουλίτσα τροφίμων, στο ψυγείο. Η φρέσκια ρόκα μπορεί να «κρατήσει» μέχρι και 4...
Μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες καρυδόψιχας, ιδιαίτερα αν δεν έχετε δροσερό δωμάτιο για να τις διατηρήσετε. Την ποσότητα που έχετε φυλάξτε την καλά κλεισμένη σε τενεκεδένιο ή πλαστικό κουτί σε μια δροσερή γωνιά ή στο ψυγείο.
Αν έχετε πολλά καρύδια άσπαστα, φουρνίστε τα στους 170° C για 45 λεπτά και έτσι θα διατηρηθούν για πολύ καιρό χωρίς να ταγκίσουν.
Δεν πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά εκ των προτέρων, δηλαδή αμέσως μετά την αγορά τους και πριν τα τακτοποιήσουμε στις τροφοθήκες ή στο ψυγείο, γιατί έτσι επιταχύνεται η ωρίμαση και κατά συνέπεια η αποσύνθεση. Καλό είναι να τα πλένουμε λίγο...
Αν μας περίσσεψε τοματοπελτές, πριν τον βάλουμε στο ψυγείο, τον μεταφέρουμε από την κονσέρβα σε ένα καθαρό και στεγνό γυάλινο βαζάκι και καλύπτουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Αυτό «μονώνει» τον πελτέ και έτσι δεν μαυρίζει ούτε μουχλιάζει.